Sushi Öğreniyoruz

Atölyemiz Canımız ‘MUTFAK’ Etkinlikleri

‘Denize Sıfır Sushi Yapıyoruz’

Online Bilet Almak İçin TIKLAYIN 

Rezervasyon İçin: 05074840249 – info@atolyemizcanimiz.com

Atölyemiz Canımız’ın yepyeni şubesi SeaSide Urla da leziz bir workshop düzenliyoruz. ‘Urlaya Merhaba’ teması altındaki etkinlikte, İMSE ( İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü) kurucusu ve eğitmen şef Özger TANIK öncülüğünde ‘Sushi’ yapımına dair detaylara değinirken aynı zamanda edinilen bilgiler ile katılımcılar kendi sushilerini yapma şansı yakalamış olacaklar… 
Etkinlikte İMSE ( İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü) kurucusu ve eğitmen şef Özger TANIK öncülüğünde ‘Sushi’ yapımına dair detaylara değinirken aynı zamanda edinilen bilgiler ile katılımcılar kendi sushilerini yapma şansı yakalamış olacak…

Etkinlik Programı
*Suşi pirincinin hazırlanması
*Sushi Roll
*Inside out roll
*Temaki
Japon kültürü ne acayip ne güzel bir kültür diyenlerin fevkalade hoşlanacağı bu etkinlikte ‘Balık Aşkına’ nidaları eşliğinde SUSHİ kültürünü hep birlikte tanımaya çalışacağız. Bu eğlenceli, keyifli etkinlikte sushinin kelime anlamından tutunda, sushinin felsefesi ve türlerine kadar değineceğiz.

Ayrıca ‘Sushinin çeşitleri var mıdır, peki kaç tür sushi var?’ tadındaki araştırmacı geliştirmeci sorularımıza da cevap bulmuş olacağız. Sonrasında da kendimizi İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü nün usta parmaklarına bırakıp işin daha da eğlenceli kısmına doğru yol alacağız.

Uygulamalı olacak olan bu yolculukta ‘Sushi nasıl hazırlanır?’ sorularımıza cevap bulup başlayacağız eğitmenimizin bize gösterdiği şekilde sushi malzemelerini sarmaya.Sonrasında da işin en olmazsa olmaz kısmı tadım kısmı geliyor.

Burada da ‘Sushi nasıl yenir, yenirken de yanında ne içilir?’ tadındaki soru işaretlerimize cevaplar bulacağız ve yaptığımız sushileri afiyetle yiyeceğiz.
Etkinlikte sınırsız kahve çay ikramları ile dinlenceli molalarımız sıklıkla olacak.

Fotoğraf paylaşma meraklıları ise etkinlik boyunca bol bol fotoğraf ve video çekip bunları sosyal medya hesaplarından keyifle paylaşabilir. Gün sonunda bir hatıra pozu çekilmeden günü tamamlamamak olmaz. 🙂

Atölyemiz Canımız Nedir?

Atölyemiz Canımız İzmirli tasarımcı ve girişimci Işıltan IRMAK‘ın 2017 yılında kurduğu patentli ‘Tasarım Ürünleri Uygulama -Tasarım Ürünleri Satış- Tasarım Ürünleri Workshop Atölyesi’ markasıdır. İzmir Bostanlıdaki merkez şubesi Garden Bostanlı dan sonra şimdilerde 2018 Ağustos ayı içerisinde açılacak olan yepyeni parçası Seaside Urla ya kavuşmuş olacak.  Kalabalık bir yönetim ve eğitmen kadrosu ile çalışmalarına devam eden Atölyemiz Canımız sipariş üzerine takı tasarımları üretirken aynı zamanda bu sanatı öğrenmek isteyen takipçilerine kaliteli eğitmen kadrosu ile eğitimlerde vermektedir.Bunların yanında farklı alanlarda workshop tertiplemek isteyen atölyelere de ev sahipliği yapmaktadır.

Özger Tanık Kimdir?

Özger Tanık İMSE nin kurucusu ve aynı zamanda eğitmen şeftir. Şef olma yolundaki sırrın haritasını o çizer. Harita mühendisliğinden aşçılığa kendini transfer etmiştir. MSA dan aldığı eğitimden sonra fikirlerinin peşinden İspanya ya kadar gitmiş, Ferran Adria ile çalışmış, moleküler gastronominin dibini sıyırmış, ülkesine dönmüştür.

Sushi Nedir? 

Sushi (Suşi) terimi, tatlı pirinç-şarap sirkesi ile tatlandırılmış pirinç tabağını ifade eder. Temel madde pirinç olmasına rağmen, bu yemek farklı garnitürler, dolgular, baharatlar ve soslar ile yapılan farklı çeşitlerde gelir. Genellikle çiğ balık, pişmiş balık, kabuklu deniz ürünleri, tofu, haşlanmış mısır, mayonez ve yumurta içerir. Suşinin Japon kökenli olduğu bilinmesine rağmen, yedinci yüzyılda Çin’den Japonya’ya tanıtıldığı da iddia edilmektedir.

Sushi Workshop Program İçeriği 

Eğitmen şef Özger Tanık öncülüğünde öncelikle Sushi Nedir? diyerek suşi ( Sushi) nin kısa bir tarihi yolculuğuna çıkacağız. Suşi çeşitlerine değindikten sonra suşi yapım malzemelerini tanıyacağız. Tadımlarında olacağı etkinlik uygulamayı bir workshop olacağı için tüm katılımcılar edindikleri bilgiler ile kendi suşilerini kendileri de yapabilecek…

Program:

*Suşi pirincinin hazırlanması

*Sushi Roll

*Inside out roll

*Temaki

ETKİNLİK TAKVİMİ 

Etkinlik 3 saat sürecektir.

Max. Katılımcı Sayısı: 20

Tarihi: 08.08.2018 Çarşamba Saat: 14:00- 17:00

Yer: Atölyemiz Canımız Seaside Urla / Kalabak Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Blv. No:40, 35430 Urla/İzmir

Telefon: 05074840249

Mail: info@atolyemizcanimiz.com

*Kullanacağınız tüm malzemeler Atölyemiz Canımız tarafından temin edilecektir.

*Kontenjan Oturum Yerleri İle Sınırlıdır.

*Etkinlik İçin Yapılan Ödeme Geri İade Edilemez.

*Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
*Biletler tek kişiliktir.
*Atölyemiz Canımız, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

.

.

.

.

ETİKET

sushi, sushi workshop, yemek, mutfak atölyesi, izmir, izmirde, İMSE, İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü, Atölyemiz Canımız, Urla, Kalabak, Atölyemiz Canımız SeaSide, yemek workshop, İzmir Atölyeler Festivali

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s